Bereikbaarheid

Campus Meistraat van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen is gelegen in het centrum van Antwerpen en is op meerdere manieren bereikbaar:

 

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de campus Meistraat vlot bereikbaar. De campus ligt op ongeveer vijftien minuten wandelen van het treinstation Antwerpen-Centraal.

Ook premetrostation Meir ligt op wandelafstand van de campus. Wanneer u de tramlijnen 3, 5, 9 en 15 neemt kan u hier afstappen. Vanaf het premetrostation is het nog een kleine tien minuten wandelen. 

Daarnaast bevindt tramhalte Stadspark zich ook op 5 minuten wandelen van de campus. Hier vindt u tramlijnen 8 en 10 en buslijnen 1 en 13. 

Wilt u weten wanneer uw bus of tram exact aan de halte zal zijn? Ga naar www.delijn.be en typ de juiste halte (haltenummer) in het zoekveld. U ontdekt meteen hoeveel minuten het nog duurt tot de bus of tram voorbijkomt.

 

Te voet/met de fiets

Een andere mogelijkheid om de campus te bereiken is te voet of met de fiets (fietsenstalling niet beschikbaar op de campus).  Er bevindt zich een Velo-station op de Wapper (tegenover het Rubenshuis) op 2 minuten wandelen van campus Meistraat. 

 

Auto

Door de werken op de Antwerpse leien is de campus moeilijk bereikbaar met de auto. Op de campus zijn bovendien geen parkeerplaatsen voor langdurig gebruik beschikbaar. Er kan gebruik gemaakt worden van de ondergrondse betaalparkings in de buurt. 

Parkings in de buurt:

Parking Horta (direct onder de campus)

Lange Gang

2000 Antwerpen

Parking Stadsschouwburg (op 1 minuut wandelen van de campus)

Meistraat 4

2000 Antwerpen

Parking Hopland (op 1 minuut wandelen van de campus)

Hopland 38/40

2000 Antwerpen

Parking Inno (op 1 minuut wandelen van de campus)

Hopland 45

2000 Antwerpen