Programma opleiding Content Marketing

Het programma

Artesis Plantijn Hogeschool biedt twee versies van het postgraduaat aan: postgraduaat Content Marketing en het postgraduaat Content Marketing Extended. De Extended versie voorziet een stage bovenop het bestaande programma en richt zich tot pas afgestudeerden.

 

Verder zijn beide versies identiek:

De spanningsvelden tussen journalistiek, communicatie en marketing worden besproken.

Nieuwe communicatiedisciplines zoals content marketing, native advertising, merk content, influencer content, sociale content, digitale content en content advertising worden op een kritische academische manier besproken en geanalyseerd.

Je leert analytische en praktische vaardigheden die nodig zijn in het werkveld en om uit te blinken in het domein van content marketing.

Opleiding Postgraduaat Content Marketing

Het postgraduaat bestaat uit 6 modules met een totaal van 20 studiepunten. De modules worden opgebouwd rond presentaties, lectures, workshops, cases en leesopdrachten. Je krijgt les van vakspecialisten, die zich al meerdere jaren verdiepen in het onderwerp content marketing. Je bespreekt interessante cases en je verdiept je in extra communicatieskills aan de hand van praktijkgerichte opdrachten. Je neemt deel aan brainstormsessies en voert discussies. Voor je eindevaluatie werk je een opdracht uit rond een agency-project en presenteert de resultaten van je onderzoek aan een vakjury.

Indien je kiest voor de Extended versie volg je een totaal van 30 studiepunten. Je volgt hetzelfde programma van 20 studiepunten met als extra een stage van 10 studiepunten. Je loopt stage als content marketing medewerker bij één van de gerenommeerde content marketing agencies of communicatiebureaus. De stageperiode kan flexibel worden ingevuld. In samenspraak met je stageplaats beslis je op welke dagen je stage loopt. Deze stage verhoogt aanzienlijk je kansen op de arbeidsmarkt. Een geweldige kans voor pas afgestudeerden!

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 modules. De volledige opleiding loopt van oktober tot en met juni met wekelijks één lesavond van 3 uur (dinsdagavond van 18u tot 21u) én per module een workshop van één dag (één zaterdag per maand). Indien je kiest voor de Extended versie loop je 6 weken stage, gespreid over de lesperiode. De exacte stagedata zijn te bepalen in onderling overleg met de stageplaats en de hogeschool.